Dobrý den, ráda bych se na vás obrátila s dotazem. Během posledního půl roku mě opakovaně trápí zánět močového měchýře. Při poslední kultivaci vyšla bakterie Enterobacter cloacae. Zánět je doprovázen svěděním a výtokem. Intimní hygienu dodržuji poctivě a to i po pohlavním styku. Byla by blokurima i v tomto případě vhodná na vytvoření imunity? Děkuji za odpověď 13. února 2022

Na tento Váš dotaz jsem odpověděl před 3 dny. Když si při pokládání dotazu vyplníte e-mail, přijde Vám tudy má odpověď. Pokud tak neučiníte, musíte před položením dalšího dotazu prozkoumat zodpovězené dotazy v poradně za poslední dny.

Dobrý deň , môžem pri užívaní blokurima požívať alkoholické nápoje ? Ďakujem 11. února 2022

Ano, můžete.

Dobrý den,Chtěla bych se zeptat, zda mohu blokurimu užívat když trpím laktozovou intoleranci?Děkuji 10. února 2022

Ano, můžete, Blokurima neobsahuje žádnou laktózu.

Dobrý den, ráda bych se na vás obrátila s dotazem. Během posledního půl roku mě opakovaně trápí zánět močového měchýře. Při poslední kultivaci vyšla bakterie Enterobacter cloacae. Zánět je doprovázen svěděním a výtokem. Intimní hygienu dodržuji poctivě a to i po pohlavním styku. Byla by blokurima i v tomto případě vhodná na vytvoření imunity? Děkuji za odpověď 9. února 2022

Budete podobný příklad (a stejné rady) jako paní před Vámi. Kombinace D-manózy s lyzáty dlouhodobě a k tomu produkty řady Gynimun. Chcete-li, napište mi na jiri.emmer(zavináč)gmail.com a můžeme probrat podrobněji po telefonu.

Dobrý den, pane doktore, ráda bych Vás požádala o názor. Z kultivace opakovaně zjištena E.coli, následně přeléčena ATB – Furolin a Amoksiklav (r. 2020), Kotrimoxazol a Ofloxan (r. 2021). Od té doby se mi problémy ozvali jednou ale podařilo se mi je zvládnout kombinací Blokurima +, Urixin a Lichořeřišnice. Nyní se mi ale opět objevili příznaky (bolest podbříška, pálení až bolest na konci močení, zapáchající moč, bílý výtok) a zvažuji zda nemohou být moje problémy gynekologického charakteru. Stejně tak jako můj první zánět v roce 2020 tak i teď se mi příznaky objevili po pohlavním styku. Chráníme se sice kondomem, ale co orální sex (sliny) ? Partner již plánuje návštěvu urologie. Moc děkuji za názor. S pozdravem a přáním hezkého dne 7. února 2022

Máte prakticky jistě kombinaci obojího (to je poměrně časté). V močových cestách budete mít „zabydlenou“ (ve stěně močového měchýře) UPEC (uropatogenní E. coli), která občas bude umět „vzplanout“ v novém zánětu, obvykle (ale nejen) po pohlavním styku. Avšak většina příznaků, které popisujete (kromě zapáchající moči), svědčí hlavně pro vaginální problém. A zevním zdrojem těchto bakterií v močovém měchýři bude vagina (tedy bakteriální  dysmikrobie nebo vaginóza/vaginitida). Partner bude „nevinen“, na gynekologii má smysl jen se ujistit, jestli nemáte nějakou pohlavně přenosnou nemoc (nejspíš ne) typu hlavně trichomonas (bičenka) nebo myco/ureaplasma – naopak dělat nějaké kultivace je spíše nesmysl – těmi stejně nenajdeme anaerobní bakterie, tedy nejčastější „potíž“. Vy byste mohla (podle současných doporučených postupů) užívat dlouhodoběji (např. aspoň půl roku) D-manózu s lyzáty, ale hlavně jako „první pomoc“ při vaginálním dyskomfortu Gynimun rapid (ten bych určitě hned nasadil)  a po něm Gynimun intim aspoň 1 balení  a občas pak 1 kapsli týdně preventivně. Navrch Gynimun dual – doplňování nejen střevních, ale i vaginálních laktobacilů do Vašeho organismu – aspoň 1 balení každé 3 měsíce.  Kdybyste chtěla napište mi (jiri.emmer(zavináč)gmail.com) a můžeme probrat po telefonu podrobněji.

Dobrý den, je vhodné blokurimu používat, když mi na kultivaci vyšla ecoli v pochvě? Problémy s mocovym měchýře jsem neměla na malou jsem chodila v pohodě.jen jsem měla neskutecne svědění a pálení v pochvě a výtok.a svědění okolo konečníku. Nevím jestli je teda tato léčba vhodná i na ecoli ,když je mám v pochvě. Chtěla bych to užívat preventivně, prave začínám mít zas pocit svědění ..vím,totiž se rady vrací .hygienu mám přísnou po velké sprcha , po pohlavním styku též.nosim jen bavlněné prádlo žádné tanga a přesto začínám mít zas ten nepříjemný pocit..děkuji 4. února 2022

Dávejte pozor, aby té hygieny nebylo příliš – držte se zevně. Pro Vás dává smysl Gynimun rapid jako „první pomoc“ (zkuste hned) a dlouhodoběji Gynimun intim a Gynimun dual.

Dobrý deň, čo by ste odporučili v prípade baktérii v moči, ktoré majú pravdepodobne gyn.pôvod. Gyn.ťažkosti nemám, žiadne svrbenie. Trochu zvýšený výtok ale zmena konzistencie, farby, zápach nie. Na urológii som bola tam som sa vlastne dozvedela že je to skôr gynekologické nakoľko nemám zvýšené leukocyty v moči ani pálenie. Preventívne užívam blokurimu a vresový čaj.Ďakujem za odpoveď. 3. února 2022

Pokud nemáte ani gynekologické (pálení, svědění, vadící neobvyklý výtok) ani močové (ostré řezání při močení, velké nucení na močení) potíže, není potřeba dělat nic – pokud jsou jen bakterie v moči (a vždy je potřeba brát v úvahu, že každý odběr moči má VELKOU pravděpodobnost kontaminace při odběru = falešně pozitivní nález), je to tzv. „asymptomatická bakteriurie“ a u ní se NEDOPORUČUJE žádná léčba (samozřejmě pokud nedělají rekurentní infekce).

Dobrý deň, je potrebné asymptomatickú bakteriúriu liečiť ATB alebo mi postačí blokurima a uro čaje? Nález baktérii 1203. Leukocyty v norme. Ďakujem. 1. února 2022

Asymptomatická bakteriurie se obecně NEDOPORUČUJE „léčit“ (pokud v mezidobí nedělá záněty).

Dobrý deň, užívam blokurimu uro+ prášok a zaujímalo by ma prečo sa nesmie užívať s džúsom? Doteraz som si na to dávala pozor, ale dnes som zabudla a tesne pred vypitím som vypila čerstvú ovocnú šťavu. Môže mi to nejako uškodiť? Ďakujem za odpoveď. 1. února 2022

Rozhodně Vám to nemůže uškodit. Doporučujeme to takto z toho důvodu, že okyselováním moči ztěžujete práci své imunitě.

Dobrý deň,je možné že mi v moči vyšli baktérie z normy 130.7 až na 2003.1 bez toho aby som mala zvýšene leukocyty? Vyšli mi aj + dusitany a znížená špecifická hmotnosť. Čo si o tom myslíte? Moč bol odobraný 2x nakoľko si mysleli že bol nespravny odber a kontaminacia ale hodnoty boli stale take vysoke. Stale len tie bakterie. Ďakujem za odpoveď. 1. února 2022

Ano, je to možné a není to ani tak překvapivé. Jedná se nejspíš o tzv. „asymptomatickou bakteriurii“ (=nález bakterií jako při cystitidě, ale bez laboratorních či subjektivních známek zánětu), kterou má asi 10% mladých a 50% seniorích (50+) žen.

Stránka 6 z 84 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz